מדוע יש צורך ב- Practic Tech ?
בשוק התעסוקה המשנה פניו, והעתיד להשתנות עוד יותר כחלק מהמהפכה הטכנולוגית הרביעית, חסרים עובדים איכותיים במקצועות ה PT, מקצועות טכנולוגיים יישומיים, המבוססים על ידע טכנולוגי ומיומנויות טכניות, בדגש על תחום המכונות, חשמל ובניין. מערכת ההשכלה הטכנולוגית לגילאי 18 ומעלה- הכשרות מקצועיות ולימודי טכנאים והנדסאים, אינה מותאמת כיום, לשינויים אלו בעולם התעסוקה.קיימת בעיה במערכת ההשכלה האמורה להצמיח את עובדי מקצועות ה-PT: דימוי לא נחשק לעוסקים במקצועות אלה, תכניות לימוד שאינן מותאמות למאה ה-21 ולדרישות המעסיקים, העדר מדיניות ציבורית מסודרת ומיעוט תמיכה ומעורבות של מעסיקים, מגזר חברתי ופילנתרופיה. בוגרי המכללות הטכנולוגיות וההכשרות המקצועיות,
חסרים הידע והמיומנויות הרלבנטיים לשוק התעסוקה, ולכן ענפי התעשייה המסחר והשירותים נפגעים. לכן, נדרש שינוי במתודולוגיית ההכשרה וההשכלה במכללות הטכנולוגיות במעורבות מעסיקים, לצד שיפור דימוי מקצועות ה-PT בישראל, שיובילו לשיפור בידע ומיומנויות בוגרי המכללות, ויאפשרו שילובם בתעסוקה שהולמת את כישוריהם ורלוונטית להשכלתם.
למרות כל זאת, גם בהינתן ובוגרי מערכת ההשכלה הטכנולוגית בישראל יסיימו את לימודיהם כשברשותם סל כלים ומיומנויות המאפשר את השתלבות מהירה ואפקטיבית בשוק התעסוקה, הרי שקצב השינויים הצפוי בשוק העבודה בכלל ותחומי ה-PT בפרט הוא כזה שלאחר פרק זמן מסויים, שוב ייווצר פער בין כישוריהם לדרישות השוק. על כן, מבקשת הקרן לבנות ולהטמיע מודלים מודולאריים בתחומי ההשכלה הטכנולוגית, כאלה שיניחו את התשתית לפיתוח מתודות של Life Long Learning במשק ויבטיחו את פיתוח העובדים ועדכון מיומנויותיהם באופן שיבטיח העסקה רלוונטית ופרודוקטיבית, של עובד בסקטור, לאורך זמן.